ChEntA ChiNtoN: 2012

Wednesday, 19 December 2012

Rainbow

 Hai,Assalamualaikum...
Rainbow,rainbow is the rainbow....
The colorful rainbow....
The beautiful rainbow.....
Like me...

Eh! berangan plak aku nie....hik3...
 pasti korang agak pelik sbb tetiba jer ckp psl rainbow nie kan >agaknye la<...
 sebenarnye,saya nk kaitkan ngan blog saya yg ala2 rainbow nie....
Cantik x?
Mungkin di mata korang biase2 jer....
tpi bagi saya ia seperti diari yg indah dan akn tersimpan selagi tidak dibuang... 
Ha! lupa plak.... 
kpd korang yg ckp blog nie cntik thank sngat2 yg x terkata....

Korang pernah tngok rainbow ??
Ala pelangi tu...x kan x tau...the simple name...
Klau x pernah,korang leh tngok kat blog nie jer....ade rainbow jugak...


Nie lah rainbow tu...cntik kan.....
I call this rainbow.... RAINBOW DREAM....

k lah aku x nk ganggu korang tngok rainbow dream nie....k la gi dulu.. Bye.. Assalamualaikum....
 

Friday, 16 November 2012

FACEBOOK

Assalamualaikum semua pembaca blog ......
Dah lama dah tak menaip cerita kat blog nie....dah tak tau dah nk ckp ape...ne pn bosan n dah lama tak update blog nie...sooo,ambil la kesempatan nie untuk update blog...klau tak, tak de cerita yg best untuk dibaca...tol x???

Hari ni saya nk citer pasal "FACEBOOK"...
>> maklumlah selama nie main kat facebook jer..smpai x update blog..hikhik <<
 Saya nk share satu lagu yg kwn saya share lagu tu kat facebook...lagu tu mmg khas untuk kwn2 dia...kwn2 dia tu termasuklah saya... 
Lagu tu sngat sweet sngat best..... klau korang nk bagi lagu tu kat kwn2 korang pon boleh.....korang mesti dah x sabar nk tau tu lagu ape kan.... tol x??
 lagu tu ialah...

SAHABAT ( BEST FRIEND FOREVER )
BY SUPER7

try la dngar lagu nie...syok giler ....budak2nye pon cute...






Thursday, 23 August 2012

BiLa BeRbAju KeBaYa


BERSIAP-SIAP


 saya : wawa,knp kainnya renyok nie....kan aku suruh kau gosok..ko x gosok eeaa??
            wawa : akk dah gosok la....aku gosok 2 kali tau......kainnya mmg mcm tu la..............

Terasa bengang apabila memakai baju renyok.....tapi ttp kelihatan cntik...apa-apa pun,saya dpt beraya ke rumah sedara di kampung semerah muar....itu baru cerita bersiap-siap....masa dalam kereta ntah apa jadi ntah....

DALAM KERETA

saya : wawa,ko tngok...baju ngan kainnya renyok mcm apa......
wawa : ala,x pela....bukannya org nk ketawakan ko pon...........

Terasa sedih pulak time nie....baju saya sorang jer yang renyok...baju diorang x renyok pon...ok jerw...apa yang patut aku lakukan????? mmm...terpaksalah aku biarkan...dah x leh buat apa-apa dah....bosannnnnnnnnnnnnnnnnnn......

Itulah cerita BiLa BeRbAju KeBaYa..... tulah susahnya kalau pakai baju kebaya yg berkain cotton.....tp tak pelah....asalkan dapat beraya dan bermaaf-maafan.....untuk itu saya ingin mengucapkan SeLaMat HaRi RaYa AiDilFitRi MaaF ZaHiR DaN BaTiN......

Saturday, 16 June 2012

Lagu terbaru rekaan ku dan kawanku

Ayah,ku punya cerita saat ini ku tak sendiri...Ibu,dengarkanlah aku,kan ku bawa pulang lagu baruku...sesuatu yang akan mangisi hidupku.,..lalalalalala heyyeye yaya dedudedadedudedudidam..semua ini belum berakhir

CHORUS
apa pun  yang terjadi
 ku kan selalu ada untuk mu 
janganlah kau bersedih
kerna aku kan

petik bintang
dari langit
untuk kau simpan 
dalam poket
cahaya yang terang 
lampu picit
berikan kau perlindungan
dalam bilik
sebagai peminat teman
artis 
juga sebagai dalaman
hati
semuanya oh..oh...


tulah lagunya.....saya mencampur campur lagu.....yang pertama lagu PILIHAN HATI yang kedua YA SUDAHLAH ketiga tak tahu lagu apa......
apa-apa pon lagu ini khas untuk korang semua.....saya harap korang semua suka lagu ni.....

Saturday, 11 February 2012

Citer Tergempak!!!



Bosannye.....nk buat ape nie???ha...ape kata kita read a book nk tak????  terspeaking plak...hahhah....
tpi nk baca buku ape???? baca buku  nie jerw la....
!!TERBAIK!!

SEJAK BILA KAMI BERKAWAN

this book my sister buy it for me...use baucer buku yang dia dapat.....>>>bahasa meng<<
belum habis baca pon buku nie....mls nk baca...sb dah tau citenye....
(biasalah orang pandai mmg mcm nie..hik3)
oh!lupa plak nk tnya....SEJAK BILA KITA BERKAWAN

GADIS SKUTER

cantiknya skuter....esok jugak aku nk beli....hahahha
berangan sowang2....jgn ketawakan ok....anda juga pernah berangan sowang diri...
citer nie mula2 best...buku nie i pinjam kat pusat sumber tau....rajin x saya??gi pusat sumber...baca buku....ish!!x terkatalah...hahhah...>>>pinjam pon x sempat nk baca smpai abis....hik3<<

FOR ALL PENCINTA BLOG
BELIKANLAH SAYA SKUTER..HIK3



 
Blog Template by Delicious Design Studio